Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri İstifa Etti!

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin, 17 Ekim'den beri devam eden hükümet karşıtı gösterilere tepki olarak istifa ettiğini duyurdu.

29.10.2019-17:09 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-17:53)

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin, 17 Ekim'den beri devam eden hükümet karşıtı gösterilere tepki olarak istifa ettiğini duyurdu.

Başbakan Hariri, başkent Beyrut'taki evinde düzenlediği basın toplantısında, Lübnan'da 13 gündür devam eden hükümet karşıtı protestolar üzerine istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a sunacağını bildirdi.

Ülkeyi güvenlik ve yaşam tehlikelerine karşı korumak için insanların sesini dinlemeye ve çıkış yolları aramaya çalıştığını belirten Hariri, ancak tüm çabalarına rağmen çıkmaz yola girildiğini aktardı.

Hariri, "Lübnanlıların iradesi doğrultusunda istifamı sunmak üzere Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidiyorum. Tüm siyaset ortaklarıma sesleniyorum: Bugünkü sorumluluğumuz Lübnan'ı nasıl koruyacağımız ve ekonomisini nasıl kalkındıracağımızdır. İstifamı, Cumhurbaşkanı Avn ve tüm Lübnanlıların takdirine bırakıyorum. En önemlisi Lübnan'ın onuru ve güvenliğidir." cümlelerine yer verdi.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal