Londra'da Irkçılığa Karşı Protesto

ABD’nin Minnesota eyaletinde polis tarafından gözaltına alındığı sırada öldürülen siyahi George Floyd için İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişinin ırkçılığa karşı yürüyüş gerçekleştirdiği açıklandı.

31.05.2020-17:52 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-14:17)

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolar, İngiltere'ye sıçradı. Başkent Londra'da göstericiler, "Dayanışma" ve "Siyah hayat önemli" yazılı pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd'un polis memuru Derek Chauvin tarafından öldürülmesiyle ABD'de başlayan gösteriler, küresel bir tepki haline dönüştü.

İngiltere'nin başkenti Londra'da da protestocular, ırkçılığa karşı sokağa dökülerek kentin güneyindeki Peckham'a yürüdü. "Adalet yok, barış yok" sloganı atan protestocular, "Dayanışma" ve "Siyah hayat önemli" yazılı pankartlar taşıyarak ırkçılığı protesto etti. Kentin başka bir bölgesindeki protestoda ise, "Polisi ortadan kaldır" yazılı pankartlar taşındı. Göstericilere koronavirüs salgını kapsamında güvende kalmaları için maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyarıda bulunuldu.

İNGİLTERE MASUM DEĞİL

Londra'da ırkçılığı protesto eden bazı göstericiler, "İngiltere masum değil" diyerek Peckham'a yürürken, ana yoldaki trafiği durdurdu. İngiltere genelinde daha fazla protesto düzenlemeyi planlayan grup, yarın Trafalgar Meydanı'nda da ırkçılığa karşı yürüyüş gerçekleştirecek. Birmingham, Manchester, Cardiff ve Glasgow bölgelerinde de önümüzdeki günlerde benzer gösteriler yapılması planlanırken, 7 Haziran Pazar günü Londra'nın merkezinde de bir protesto gerçekleştirileceği dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal