Londra Merkezli Enstitü: Türkiye'nin Sığınmacı Politikası Avrupa İçin Ders Niteliğinde

Londra merkezli düşünce kuruluşu Legatum Enstitüsünün Üst Yöneticisi Philippa Stroud, Türkiye'nin sığınmacılara karşı olan yaklaşımının Avrupa için bir "ders" niteliğinde olduğunu ifade etti.

02.05.2019-16:24 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-16:15)

Londra merkezli düşünce kuruluşu Legatum Enstitüsü'nün Üst Yöneticisi Philippa Stroud, Türkiye'nin sığınmacılara yaklaşımının Avrupa için bir "ders" olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin misafirperverliği hiç şüphesiz cömert bir davranış ve Avrupa olarak bizim de ona bakıp komşulara ihtimam göstermenin anlamını kavramamız gerekiyor." yorumunda bulundu. 

TÜRKİYE'NİN İZLEDİĞİ GÖÇMEN POLİTİKASINA ÖVGÜ

Londra merkezli düşünce kuruluşu Legatum'un Üst Yöneticisi Stroud, İngiliz The Times gazetesine yazdığı makalede Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara karşı uyguladığı politikasına övgülerde bulundu.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik Uluslararası Göç Örgütünün (IOM) liderliğinde düzenlenen uluslararası yardım faaliyetlerini yerinde görmek amacıyla Türkiye-Suriye sınırına gittiğini söyleyen Stroud, "Suriye'de 5 milyon 700 bin gibi büyük sayıda insan komşu ülkelere kaçtı. Bunların çoğunluğu, 3 milyon 500 bin Suriyeli sığınmacıya olağanüstü misafirperverlik gösteren, hatta kalıcı evler inşa eden Türkiye'ye geldi." sözlerini kullandı.

Stroud, Suriye'deki iç savaşın 400 bin kişinin hayatını kaybettiğini, milyonlarca insanı da göçe zorlandığını hatırlatarak, halihazırda 5 milyonu acil olmak üzere 10 milyon Suriyeli vatandaşın insani yardıma muhtaç olduğunu belirtti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal