Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Lisede 17 Kişiyi Öldüren 19 Yaşındaki Saldırgan Yakalandı

Florida'daki lisenin eski öğrencisi, gaz maskesi takıp uzun namlulu silahını alarak geldiği okulda en az 17 kişiyi öldürdü. Olay yerinden kaçan 19 yaşındaki saldırgan, kısa sürede yakalandı.

15.02.2018-09:19 - (Son Güncelleme: 15.02.2018-09:11) Lisede 17 Kişiyi Öldüren 19 Yaşındaki Saldırgan Yakalandı

ABD'nin Florida eyaletinin güneyindeki bir okulda meydana gelen silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti. Ülkede yılbaşından bu yana gerçekleşen on sekizinci okul saldırısında en az 17 can kaybı var. 19 yaşındaki saldırgan olay yerinden kaçtıktan kısa süre sonra yakalandı.

LİSEDE KATLİAM

Sık sık okullarda saldırı gerçekleşen ABD'de bu kez güneydeki Florida'da bir lisede katliam gerçekleşti. Parkland kentindeki Stoneman Douglas isimli liseye gelen eski öğrenci Nicolas Cruz, uzun namlulu silahını ateşledi.

19 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 17 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Anında dünyada son dakika olan ve televizyonların canlı yayına geçtiği olayda, gaz maskesi takan 19 yaşındaki saldırgan 17 kişiyi öldürdü.

Polis okul dışında üç, içeride ise 12 kişinin öldüğünü açıkladı. İki kurban hastanede yaşamını yitirdi. Yaralılardan 14'ü ise hastanelere taşındı. Katliam, ülkede bu yılın başından beri gerçekleşen on sekizinci saldırı olarak kayıtlara geçti.

ONLARCA ÖĞRENCİ PANİK HALİNDE KAÇTI

Televizyonların canlı yayında ekrana getirdiği görüntülerde, onlarca öğrencinin panik halinde okuldan dışarıya kaçtığı görüldü.

Saldırının duyulmasıyla polis alarma geçti, okul çevresindeki tüm yollar kapatıldı. FBI'ın da müdahil olduğu olayda onlarca öğrenci okuldan güvenli bir şekilde tek sıra halinde tahliye edildi.

Dakikalar içinde katliam yapıp okuldan kaçan saldırgan, polis tarafından yakalandı.

BAZI ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ DOLAPLARA KİLİTLEDİ

Aynı günün sabahında okulda tatbikat yapıldığı için, bazı öğrencilerin silah sesleri ve yangın alarmını ilk başta yine tatbikat sandığı belirtiliyor.

CBS televizyonuna konuşan bir veli, "Kızım şu an itibariyle bir dolabın içinde kilitli. Konuşmaktan korkuyor. 'Beni arama, çünkü senin sesini kimsenin duymasını istemiyorum' dedim. O yüzden hala dolabın içinde" dedi.

Saldırıdan kurtulan öğrencilerden biri de, "Sınıfımdaydım ve yangın alarmı çaldığında dışarı çıktık. Sonra çocukları kaçarken gördük" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

TRUMP'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ülkede silahlanmayı savunan ABD Başkanı Donald Trump ise, saldırıya tepkisini Twitter'dan gösterdi. Başkan Trump, "Dualarım ve başsağlığı dileklerim Florida'da gerçekleşen korkunç silahlı saldırının kurbanları ve aileleri ile beraber. Hiçbir çocuk, öğretmen ya da başka kimse Amerikan okullarında kendini güvensiz hissetmemeli" diye yazdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;