Lima’da Yapılacak Şeyler

Güney Amerika'nın en büyük şehirlerinden biri olan ve binlerce yıllık geçmişin izlerini taşıyan Lima’nın bir turiste sunabileceği çok şey vardır. Sadece kısa bir süre için Lima’da iken Lima’da Yapılacak Şeyler listesi...

13.06.2020-14:52 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-14:50) Lima’da Yapılacak Şeyler

Lima, Peru ülkesinde yer almaktadır. Güney Amerika'da en büyük şehirlerinden biri olan ve binlerce yıllık geçmişin izlerini taşıyan Lima’nın bir turiste sunabileceği çok şey vardır. Sadece kısa bir süre için Lima’da iken Lima’da Yapılacak Şeyler listesi:

  1. Ücretsiz Yürüyüş Turu Lima

Turlar her gün saat 9: 50'de Miraflores'te bulunan Turist Danışma Merkezi'nden kalkmaktadır. Oradan, tur, Lima'nın tarihi merkezine, rehberlerin bu yerlerin her birinin tarihini ayrıntılı olarak açıkladığı başkentteki en ünlü yerlere gidiyor. Alternatif olarak, turist bilgilendirme merkezinden her gün saat 15: 00'te ayrılan Miraflores turuna çıkılabilir.

  1. Saha'da Geleneksel Mutfağa Dair Örnekler

Lima'daki yerel mutfağın en iyi sergilendiği yerel restaurant Saha’dır.   Saha'nın birinci sınıf şefleri, ziyaretçilere Peru yiyeceklerinin mümkün olan en iyi deneyimini sunmak için menüyü ziyaretçilere özel olarak ayarlar.

  1. Panaromik Otobüs Turu

Panoramik otobüslerinden birinde Lima'yı dolaşarak bir yandan şehrin tarihini öğrenirken diğer yandan da şehir manzarasının tadı çıkarılabilir. Turlar günlük (gündüz ve gece) olup hepsi Miraflores'te bulunan Parque Kennedy'den ayrılmaktadır

  1. Circuito Magico del Agua (Su Çeşmesi Parkı)

Parque de la Reserva harika bir park’tır ve gün boyunca ziyaret etmek için güzel bir yerdir ama geceleri bu park gerçekten büyülü hale geliyor. Gece geldiğinde, meşhur çeşmelerin ışıkları yanar ve gerçekten muhteşem bir manzara sağlar.

  1. Palomino Adasında Deniz Aslanları ile Yüzmek

Lima’da Yapılacak Şeyler listesi deniz aslanları olmadan eksik kalacaktır. Vahşi yaşam severler Lima'yı ziyaret ederken bu macerayı kaçıramazlar – Günü geçirmek için deniz aslanları, casus kuşlar ve Humboldt penguenleri ile yüzmekten daha iyi bir seçenek olabilir mi! Palomino Adaları, büyük deniz kuşu kolonilerine ev sahipliği yapar. Callao'daki bu fantastik tur, FindLocalTrips.com üzerinden rezerve edilebilir.

  1. Huaca Pucllana

İnka öncesi tarihiyle yakından tanışmak için bu kalıntılar ziyaret edilmelidir. Bu inanılmaz kalıntılar Miraflores'in tam kalbinde yer alır ve tarihe açılan bir penceredir. Kalıntılar içinde, ülkenin her köşesinden Peru yemeklerinin tadının çıkarılabileceği birinci sınıf bir restoran da bulunmaktadır. ışıklandırılmış harabelerin inanılmaz manzarası için geceleri de ziyaret edilebilir.

  1. Sahil kenarında yamaç paraşütü

Miraflores, Barranco ve San Isidro sahillerinin manzarası deniz seviyesinden güzelse de kuş bakışı güzelliği tahmin etmek zor değildir! Bunu gerçekleştirmek göründüğü kadar zor değildir, sahil kenarındaki yamaç paraşütü, 360 ° manzara ile Lima sahillerinin yeşil alanlarını, okyanusunu ve kentin genel görüntüsünü yakalamak için mükemmel bir aktivitedir.

  1. Barranco

Bu bölge muhtemelen Lima'daki en havalı yer ve Miraflores'ten birkaç saat boyunca mükemmel bir kaçış yeridir. Barranco harika tarihi mimariye ve kendine has bir sanat ortamına sahiptir. Görülecek en ilginç yerlerden biri Puente de los Suspiros köprüsüdür. Bu köprü iki ana caddeyi birbirine bağlayan ilçenin ana bölümünde yer alır. Nefesi tutarak köprüyü geçenin dileğinin yerine getirileceği söylenir.

  1. Çöl Turları

Eşsiz bir çöl vahası keşfetmek için Lima'dan Paracas ve Huacachina'ya kısa turlara katılmak mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal