Libyalı Hafter Kuvvetleri'nin Sözcüsünden Türkiye'ye Tehdit

Libya'da Trablus'a düzenledikleri saldırıda başkentin güneyindeki Giryan kentini kaybeden Halife Hafter'e bağlı kuvvetlerin sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismari, tüm Türk hedeflerini düşman hedefi saymakla tehdit etti

29.06.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-16:40)

Libya'nın doğusundaki Libya Ulusal Ordusu adlı silahlı grubun lideri Halife Hafter, 4 Nisan'da ülkedeki aktörler barış görüşmelerine hazırlanırken, Trablus'u ele geçirmek hedefiyle sürpriz bir saldırı düzenledi. Trablus yakınındaki bazı şehirleri ele geçiren Hafter'in ilerleyişi, başkentteki uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı kuvvetler tarafından durduruldu.

GİRYAN ŞEHRİNİ KAYBETTİ  

AA'da yer alan habere göre ancak, aradan geçen iki aydan fazla sürede taraflar arasında belirli bölgeler hızla el değiştirmesine karşın, iki taraftan biri üstünlük sağlayamazken UMH'ye bağlı kuvvetler, geçtiğimiz Çarşamba günü Hafter birliklerinin başkentin yaklaşık 100 kilometre güneyinde ikmal ve harekat noktası olarak kullandıkları Giryan şehrini ele geçirdiğini duyurdu.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADILAR  

Hafter'e bağlı kuvvetlerin arkalarında ağır silahlarını ve mühimmatlarını bırakarak kaçması, UMH tarafından bir "bozgun" olarak nitelendirildi. Hafter'e bağlı kuvvetler başkent saldırısında Giryan şehrinde yaşadığı bozgundan sonra Türkiye'yi suçlamaya kalkıştı.

TÜRK GEMİLERİNİ TEHDİT ETTİLER  

Mismari, Libya el-Manara medya platformunun sosyal hesabından yaptığı açıklamada, Libya Hava Kuvvetlerinin, ülke karasularına yaklaşan tüm Türk gemilerinin hedef alınması şeklinde talimat verdiğini, Libya Kara Kuvvetlerinin de Türk hedeflerini düşman hedefleri olarak gördüğünü belirtti. Mismari, Libya'da yatırımları olan Türk şirketlerine yönelik de yaptırım uygulanacağı dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği INTEX Osaka Fuar Merkezi'nde gerçekleşen basın toplantısında Libya sorusu yöneltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde konuştu: 

''Hangi gemilere vurulması talimatı verilmiş? Kim tarafından böyle bir talimat verilmiş? Hafter tarafından verilmiş bir emir, talimat varsa; ilgili arkadaşlarımız burada onu da inceletiriz. Bu konuyla ilgili de gerekli tedbirlerimiz alınmıştır. Bundan sonra da çok daha farklı şekilde tedbirimizi alırız.''

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal