Libya'da UMH Hafter Kuvvetlerinin İkmal Yollarını Kesiyor

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı birlikler, başkent Trablus'un güneyinde, General Halife Hafter kuvvetlerinin ikmal yollarının yakınında yer alan bazı bölgeleri ele geçirdi.

25.04.2019-09:34 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-09:23) Libya'da UMH Hafter Kuvvetlerinin İkmal Yollarını Kesiyor

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler, başkent Trablus'un güneyinde, General Halife Hafter güçlerinin ikmal yollarının civarındaki bir kaç bölgeyi ele geçirdi.

UMH birlikleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, General Hafter kuvvertleriyle şiddetli çatışmaların meydana geldiği Uluslararası Trablus Havalimanı'nın birkaç kilometre güneyindeki Es-Sebia ve Suk es-Sebt bölgelerinin büyük bir kesiminde kontrolün sağlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, bu bölgelerin, Hafter kuvvetlerinin, Giryan ve Terhune şehirleri ile Kasr bin Gaşir ve Es-Sebia bölgeleri arasındaki ikmal yollarını tehdit ettiği aktarıldı.

Es-Sebia bölgesi, Giryan ile Terhune kentleri arasındaki ikmal hattı üzerinde yer alıyor. Buradan Hafter kuvvetlerinin mevzilendiği Kasr bin Gaşir bölgesine oradan da eski havalimanı, Hılle el-Furcan, Vadi er-Rebi Ayn Zara ile başkentin güney banliyölerindeki savaş noktalarına geçiş sağlanıyor.

UMH VE HAFTER GÜÇLERİ ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR 

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin başındaki General Hafter, başkent Trablus'u işgal etmek amacıyla 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonuna başlamıştı.

Meşruiyet krizinin 2011 senesinden beri sürdüğü Libya'da uluslararası tanınırlığı olan UMH birlikleri ile Hafter'e bağlı kuvvetler arasında yaşanan çatışmalar yaklaşık üç haftadır devam ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal