Libya'da Hafter Saldırısında Bir Çocuk ve Bir Kadın Yaşamını Yitirdi

Libya'da darbeci Halife Hafter'e bağlı birlikler Libya’nın başkenti Trablus'un güneyinde yer alan sivil yerleşim alanlarına gerçekleştirdiği bombardımanda bir çocuk ve bir kadın yaşamını yitirdi.

13.04.2020-08:43 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-08:42) Libya'da Hafter Saldırısında Bir Çocuk ve Bir Kadın Yaşamını Yitirdi

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçleri lideri Halife Hafter’e bağlı birliklerin başkent Trablus’un güneyinde yer alan yerleşim alanlarına düzenlediği saldırılarda bir çocuğun ve bir kadının yaşamını yitirdiği bildirildi.

Trablus'a bağlı Ebu Selim Belediye Meclisinden gelen açıklamada, Sidi Selim Mahallesi'nde bir eve isabet eden roket dolayısıyla bir kadın yaşamını yitirdi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Sağlık Bakanlığına bağlı Olağanüstü Hal ve Acil Kurtarma Kurumunun yaptığı açıklamada, Ayn Zara bölgesinde bir eve roket isabet etmesi neticesinde aileden bir çocuğunve 4 kişinin yaralandığı ifade edildi.

HAFTER MİLİSLERİ ATEŞKESİ İHLAL ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Yeni tip coronavirüsle mücadele çerçevesinde 21 Mart'ta ateşkes ilan edilmişti. Hafter milisleri bu ateşkese uymayarak Trablus’a olan saldırılarına devam ederek, ateşkesi pek çok kez delmişti.

Darbeci Hafter milislerinin saldırılarına karşılık olarak Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ise 26 Mart'ta "Barış Fırtınası" operasyonunu başlatmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal