Libya'da Ertelenen Uçuşlar Türkiye Uçuşlarıyla Tekrar Başladı

Libya havayolları firması, koronavirüs önlemleri çerçevesinde dört aydan uzun zamandır ara verilen uçuşlara ilk Türkiye'ye yapılan uçuşla tekrar başladı.

27.07.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-08:50) Libya'da Ertelenen Uçuşlar Türkiye Uçuşlarıyla Tekrar Başladı

Libya havayolları firmaları, koronavirüs önlemleri çerçevesinde dört aydan uzun zamandır ara verilen uçuşlara ilk Türkiye'ye yapılan seferle tekrar başladı.

Uluslararası Misrata Havalimanından gelen yazılı açıklamada, özel Libyan Wings Airlines firmasının uçağı, Sivil Havacılık Kurumu aracılığıyla düzenlenen listeye göre ilk seferini yaptığı belirtildi. İlk seferin Türkiye'ye yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, ikinci uçuş için de devlete bağlı Afriqiyah Airways firmasına ait uçağın uçuş hazırlıklarının sona erdiği bilgisi aktarıldı.

Konu olan 2 havayolu firması perşembe günü yaptıkları açıklamalarda, pandeminin yayılmasının önüne geçmek için hava, deniz ve kara sınırlarının dört aydan daha uzun süredir kapalı kalmasından sonra pazar günü yapılacak ilk seferin Türkiye'ye olacağını açıklamıştı.

Libya devleti, koronavirüs önlemleri kapsamında 15 Mart tarihinde olağanüstü durum ilan etmiş, kara ve hava hudutlarının kapatıldığını duyurmuştu.

Libya'da son verilere bakıldığında şimdiye dek koronavirüs sebepli can kaybı 60'a, vaka sayısı 2 bin 669'a çıkarken, iyileşenlerin sayısı da 553 oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal