Libya'da Diplomatik Zafer

Libya antlaşmasında birkaç pürüz giderildikten sonra önemli bir açıklama bekleniyor. Rusya ile stratejik birçok noktada anlaşıldı. Sirte ve Cufra açık şehir olacak.

18.09.2020-12:54 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-15:36) Libya'da Diplomatik Zafer

Tobruk meclisi ve Ulusal Mutabakat Hükümeti eşit şekilde ve aynı sayıda bakanlık ile temsil edilecek. Başbakan UMH' den, Birleşik meclis başkanı ise Tobruk meclisinden olacak geçiş hükümeti Mart 2021 de genel seçime gidecek. Bölgeden söylentiler bu yönde geliyor. Petrol şirketi Türk ve Rusya heyetleri tarafından kontrol edilecek. Gelirler Libya merkez bankası tarafından toplanacak. 


Libya'da seçim gerçekleşmesi demek bileşenlerinin kazanması demek.Ben açıkçası hiç endişeli değilim. Önemli olan Tobruk meclisinin sözlerini tutması ve antlaşmayı gerçekleştirmesi ve uyması. UMH'nin yaptığı tum antlaşmaları Tobruk meclisi kabul edecek bu antlaşmaya göre bizi ilgilendiren en önemli nokta burası, yabancı medya kaynaklara düşmeye başladı.

Dedikodular iyice ayyuka çıktı. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Türkiye Rusya anltaşması önemli bir dönüm noktası olabilir. Kulislerin iddiaları doğruysa stratejiler düzgün uyglanırsa bomba bir antlaşma. Hafter'in emekli olma söylentilerin en önemlisi kulislerden gelen bilgiler bu yönde.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal