Libya’da Darbeci Hafter’e Operasyon!

Libya'da darbe yapmaya çalışan CIA’nın kadrolu elemanı olan Hafter’e karşı Libya hükümeti geniş çaplı bir operasyon başlattı.

25.03.2020-13:46 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-13:56)

Libya'da darbe yapmaya çalışan CIA’nın kadrolu elemanı olan Hafter’e karşı Libya hükümeti geniş çaplı bir operasyon başlattı.

haber365 (TRABLUS)- Libya’da CIA’nın kadrolu çalışanı Halife Hafter isimli asinin başlattığı ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır tarafından desteklenen Libya’yı bölme planı Ulusal Mutabakat Hükumeti tarafından engelleniyor. 

Türkiye’nin lojistik ve askeri destek sunduğu ülkenin tek legal ve meşru hükümet güçleri bölücü Halife Hafter’e karşı operasyon başlattılar.

Hafter’in sivil alanlara ve okullara yönelik saldırılarını durdurmak ve işgal ettiği alanlardan çıkarmayı hedefleyen operasyon bu sabah başladı. 

Türkiye’nin askeri ve lojistik destek sunduğu operasyon, şu ana kadar aralıksız ve engelsiz devam ediyor. Hafter’in mevzileri bombalanırken, kara birliklerine ağır darbe vuruldu. 

Çatışmaların yoğunlaştığı Trablus hattında Hafter birlikleri geri çekilmeye başladı.Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Trablus hattında Darbeci Hafter güçlerine karşı "Barış Fırtınası" operasyonunun hedeflerine ulaşana kadar devam edeceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal