Libya'da BM'nin Pis Tuzağı

Almanya ve BM’nin “Sirte ve Cufra askersiz bölge olsun” diye önerdiği teklif kelimenin tam anlamı ile Libya’yı resmen parçalama önerisidir. Türkiye’nin askeri danışmanlık yaptığı Meşru hükumet bu öneriyi kabul etmesi durumunda Libya fiilen üçe bölünecek.

09.07.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-13:02) Libya'da BM'nin Pis Tuzağı

Almanya’nın başını çektiği ve Birleşmiş Milletlerin ısrarla önerdiği barış önerisi, Libya’yı parçalamayı hedefleyen bir teklif olduğu anlaşıldı.

Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan ve Yunanistan’ın açıkça desteklediği ve her türlü silah, mühimmat, lojistik ve istihbarat yardımı yaptığı terörist Halife Hafter, Libya’da bir yılı aşkın süredir sivillere yönelik kitlesel katliamlar yapıyordu.

BM’nin tanıdığı Sarac başkanlığındaki meşru Libya hükümetinin bütün yardım ve ateşkes talepleri başta Avrupa ve Arap ülkeleri olmak üzere hiçbir güç tarafından duyulmadı.

Ülkesinin birliğini korumak ve terörizmi sonlandırmak için Türkiye ile yaptığı anlaşmalar gereği askeri danışmanlık hizmeti alan Meşru Libya hükümeti, terörizmle mücadelede ciddi başarılar elde etti.

Avrupa’nın ve Arap diktatörlerin desteklediği Halife Hafter isimli teröristin her cephede yenilmesi üzerine batı dünyasından barış çağrıları yükseldi.

Son olarak Almanya ve Birleşmiş Milletler’den bir barış çağrısı geldi. Almanya ve BM’nin teklif ettiği “Sirte ve Cufra’nın askersiz bölge olsun” önerisi Libya’yı parçalamayı hedefleyen bir çalışma olduğu görüldü.

Çünkü terörist Hafter’i tam destekleyen Mısır’ın eli kanlı diktatörü Sisi’nin işgal etmek istediği bölge Sirte ve Cufra. Diğer yandan, bu bölgenin askerden arındırılması, terörist Hafter için tampon oluşturma alanı olduğu belirtiliyor. “BM Barış gücü” tarafından kontrol edilecek olan “askersiz bölge”, Mısır’ın Libya’yı fiili olarak önünü açtığı da gözlemlendi. Mısır’nı petrol kaynaklarından dolayı Sirte ve Cufra’yı işgal etme çabaları bütün uluslararası gözlemciler tarafından biliniyor.

Son 5 aydı Mısır ordusunun en önemli kara birlikleri ile bütün hava kuvvetlerini Libya sınırına yığdığı biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal