Libya’da 'Barış Fırtınası' Operasyonu Sürüyor

BM'nin tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin başlattığı "Barış Fırtınası" operasyonu çerçevesinde, darbeci Hafter güçlerinin 3 Su-22 savaş uçağı ile birçok tank, top, zırhlı araç, ağır silahların dışında yerlerin ortadan kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

03.04.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-10:41) Libya’da 'Barış Fırtınası' Operasyonu Sürüyor

Libya'nın doğusunda bulunan gayrimeşru silahlı güçlerin lideri olan Halife Hafter güçlerinin saldırıları neticesinde Libya’da siviller yaşamlarını yitiriyorlar.

En son başkentin batısında yer alan Kirkariş bölgesi ile güneyde bulunan bir mahalledeki yerleşim yerlerine gerçekleştirilen roketli saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, biri çocuk 4 kişi yaralanmıştı. Siviller ve altyapı tesislerine yapılan saldırılan yükselmesinin ardından BM tarafından tanınırlığı olan Ulusal Mutabakat Güçleri 25 Mart'ta operasyon başlatmıştı.

Başkanlık Konseyi Başkanı ve UMH Başbakanı Fayiz es Serrac, "Barış Fırtınası" ismindeki operasyon ile "saldırgan teröristlere gereken cevabın sert biçimde verileceğini" kaydetmişti.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, bu operasyon çerçevesinde Hafter güçlerinin 3 Su-22 savaş uçağı ile birçok tank, top, zırhlı araç, ağır silahların dışında milislerin tesislerinin ortadan kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Operasyon çerçevesinde Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı askeri birlikler, milislere mühimmat götüren 3 kamyonu da hedef aldı. Bu kamyonlarda son iki aydır başkent Trablus'un güneyine gerçekleştirilen saldırılarda kullanılan Grad füzelerinin dışında otomatik silah ve mermilerin de olduğu, kamyonlarda bulunan bütün mühimmatların kullanılamaz duruma getirildiği ifade edildi.

"Barış Fırtınası" operasyonunun ardından Hafter milislerinin neredeyse hepsi Trablus’un güneyinde bulunan mevzilerinden ayrıldı.

Diğer taraftan birkaç gün önce BAE'nin Suveyhan Askeri Hava Üssü'nden kalkış yapan iki askeri kargo uçağı, ülkenin doğusunda bulunan gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter güçlerinin elindeki El-Merc kentinin güneyindeki Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait El-Hadim Askeri Üssü'ne iniş yapmıştı.

12 Ocak ile 25 Şubat tarihleri arasında BAE'den Libya'nın doğusunda bulunan Hafter milislerine 6 bin tondan fazla yük kaldırabilecek 100 kargo uçuşu gerçekleştirdiği tespit edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal