Libya Zirvesinde Savaşın Durdurulması Çağrısı Yapıldı

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Libya zirvesinde savaşın durdurulması ve siyasi görüşmelerin başlaması yönünde çağrı yapıldı.

24.04.2019-09:10 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-09:02) Libya Zirvesinde Savaşın Durdurulması Çağrısı Yapıldı

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen Libya zirvesi kapanış bildirgesinde, birbiriyle çatışan taraflara savaşın bir an önce sonlandırılması ve siyasi görüşmelerin başlatılması çağrısında bulunuldu.

Bildirgede, silahlı milislerin nedne olduğu kaosun sonlandırılması ve silahın, ordu kuvvetleri ile nizami polis örgütünün kontrolünde olmasının önemi üzerinde duruldu.

EN ÇOK ZARAR GÖREN TARAF AFRİKA ÜLKELERİ

Bir an önce şartsız ateşkes ilan edilmesi ve siyasi görüşmelerin başaltılması çağrısının yapıldığı kapanış bildirgesinde, "Libya'daki istikrarsızlığın devam etmesinden en çok zarar gören taraf Afrika ülkeleri olduğu için, siyasi çözümü en çok talep eden de o ülkelerdir." sözleri kullanıldı. 

MISIR'DAN HALİFE HAFTER'E DESTEK 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 14 Nisan'da Kahire'de Halife Hafter ile düzenlediği görüşmede ülkesinin terör, cemaatler ve aşırıcı silahlı milislerle mücadeleyi desteklediğini belirtmişti. Siyasi yorumcular Mısı Cumhurbaşkanı Sisi'nin bu açıklamasını, Hafter'e verilen bir destek olarak yorumlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal