Libya Ordusundan Stratejik Vatiyye Askeri Üssü'ne Operasyon

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı kuvvetlerin lideri Halife Hafter'e bağlı birliklerin işgal ettiği Vatiyye Askeri Üssü'nün kontrolünü ele almak amacıyla operasyon başlattı.

05.05.2020-11:05 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-11:03) Libya Ordusundan Stratejik Vatiyye Askeri Üssü'ne Operasyon

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı kuvvetlerin lideri Halife Hafter'e bağlı birliklerin işgal ettiği Vatiyye Askeri Üssü'nün kontrolünü ele almak amacıyla operasyon başlattı.

Libya hükümeti içinde, adını söylemek istemeyen bir kaynağın açıklamasında, Libya ordusunun ülkenin batısında yer alan Vatiyye Askeri Üssü'nü darbeci Hafter birliklerinden arındırmak amacıyla operasyon düzenlediği kaydedildi.

Libya ordusunun kara birlikleri tarafından yapılan ağır top atışıyla üssün etrafındaki yolu açarken, üssün yakınlarındaki bölgede taraflar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak, ordunun son zamanlarda üssün etrafında düzenlediği yoğun hava harekatı saldırıları dolayısıyla içeride bulunan Hafter birliklerinden birçoğunun kaçtığını, bu yüzden üssün hepsini ele geçirmenin kolay olacağını ifade etti.

VATİYYE ASKERİ ÜSSÜ'NÜN ÖNEMİ

Ülkenin başkenti Trablus'un yaklaşık 140 kilometre güneybatısında yer alan Vatiyye Askeri Üssü, Hafter birlikterince Trablus’a yapılan hava saldırılarında yoğun olarak kullanılmıştı.

Libya ordusu, 25 Mart'ta başlattığı Barış Fırtınası Operasyonu'nda bu üssün bir kısmını kontrolü altına almış fakat daha sonra buradan geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Libya hükümeti kuvvetleri, 13 Nisan'da üssün etrafında 3 bin kilometrekarelik bölgeyi darbeci Hafter milislerinden arındırmıştı.

Vatiyye Askeri Üssü, çölün ortasında bulunuyor. Ayrıca geniş ve korunaklı olması nedeniyle ve 7 ile 10 bin askerlik kapasitesiyle de stratejik bir öneme sahip.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal