Libya Ordusu Saldırı Hazırlığındaki Hafter Milislerini Taşıyan Otobüsü Vurdu

Libya ordusuna ait hava unsurları, başkent Trablus'un güneyinde, saldırı hazırlığındaki Halife Hafter'e bağlı milisleri taşıyan otobüsü vurdu.

15.05.2020-21:29 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-21:18) Libya Ordusu Saldırı Hazırlığındaki Hafter Milislerini Taşıyan Otobüsü Vurdu

Libya ordusuna ait hava unsurları, başkent Trablus'un güneyinde, saldırı hazırlığındaki Halife Hafter'e bağlı milisleri taşıyan otobüsü vurdu.

Ordu Sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Tininay ve Beni Velid kentleri arasındaki güzergaha gerçekleşen hava harekatında, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter'in Trablus'a yönelik saldırılarına ikmal sağlamak için yola çıkan milislerin hedef alındığını ifade edildi.

Libya hükümet güçlerinin yapmış olduğu "seyrüsefer" uyarısını belirten Kununu, "Libya ordusunun, askeri harekat alanı olarak ilan ettiği ülkenin batı ve orta askeri bölgelerinde, askeri araçlar, ağır taşıt ve tankerlerin izinsiz geçişinin yasaklandığını tekrar ediyor ve vurguluyoruz." sözlerine yer verdi.

Sivillere de bu alanlardan uzak durmaları uyarısı yapılmış olunan açıklamada, söz konusu hava harekatına ilişkin ise başka detay paylaşılmadı.

HAFTER MİLİSLERİ MİTİGA'DA SEÇİM KOMİSYONUNUN DEPOLARINI HEDEF ALDI

Öte yandan Hafter milisleri, Trablus şehir merkezinin 9 kilometre doğusundaki Mitiga'da, belediye meclisi seçim komisyonuna ait ana depoları hedef aldı.

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu Basın Ofisi tarafından yapılmış olunan yazılı açıklamada, depolarda seçim sandıkları ve oy kullanma malzemelerinin bulunduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal