Libya Ordusu Hamza Askeri Kampı'nı Hafter'den Geri Aldı

Libya ordusunun, darbeci Halife Hafter’e bağlı milislerin kontrolünde bulunan Hamza Askeri Kampı'nı geri aldığı bildirildi.

23.05.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-14:14) Libya Ordusu Hamza Askeri Kampı'nı Hafter'den Geri Aldı

Libya ordusunun, darbeci Halife Hafter’e bağlı milislerin kontrolünde bulunan Hamza Askeri Kampı'nı geri aldığı bildirildi.

Libya Ordusu, ülkenin başkenti Trablus’un güneyinde yer alan Selahattin bölgesinde büyük ilerleme kaydederken, en son darbeci Hafter’e bağlı milislerin elindeki Hamza Askeri Kampı’nın kontrolünü sağladı.

Askeri kampın yanı sıra bölgedeki polis kolejinin de kontrolünü kazanan ordu, el-Meşru bölgesinde de ilerledi. Güneyde Yermuk Kampına aşama aşama yaklaşmaya devam edilirken, kuzeyde 2 stratejik kavşak geçildi, Trablus Havaalanı'na yaklaşık 1 kilometre mesafe kaldı.

HAFTER MİLİSLERİ GÜNEYE KAÇIYOR

Ağır zayiat veren darbeci Hafter milislerinin de çöl bölgesi olan güney kesimlere kaçtığı belirtildi. Fakat, milisler bu bölgelerden kaçmadan önce tıpkı terör örgütü DAEŞ gibi mayın tuzaklıyor.

Libya Ordu sözcüsü Albay Muhammet Kununu, mayın tuzaklama yöntemini daha önce Sirte'de gördüklerini dile getirdi.

PARALI ASKERLERİN CANSIZ BEDENLERİ BULUNDU

Diğer taraftan Libya Dışişleri Bakanlığı, Trablus’un güneyinde yabancı paralı askerlerin ölü bedenlerinin bulunduğunu dile getirdi. Güvenlik birimleri ve adli makamlarla birlikte yürütülecek müşterek çalışmayla konuya ilişkin bir rapor hazırlanacağı belirtildi.

Rapor, Libya’da bulunan yabancı paralı askerlerle ilgili ek bir kanıt olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal