Libya Ordusu Hafter'e Karşı Yeni Bir Harekat Başlattı!

Hafter'e karşı önemli başarılar elde eden Libya Ordusu yeni bir harekat başlattığını açıkladı.

06.06.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-14:39) Libya Ordusu Hafter'e Karşı Yeni Bir Harekat Başlattı!

Hafter'e karşı önemli başarılar elde eden Libya Ordusu yeni bir harekat başlattığını açıkladı.

Libya Ordusu tarafından sahil kent Sirfe, Cufra Asker Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri korumak amacıyla "Zafer Yolları" adlı bir askeri hareket başlatıldı.

Libya ordusuna bağlı Sirte-Cufra Ortak Operasyon Dairesi basın bölümünden yansıyan duyuruya göre, başkentin yaklaşık 450 kilometre doğusundaki sahil kenti Sirte, buranın güneyindeki Vişke bölgesi, ülkenin ortasındaki Cufra Askeri Hava Üssü ve çevre bölgelerini Hafter'e bağlı askerlerden arındırmak için Zafer Yolları isimli yeni bir harekatın düzenleneceği aktarıldı.

Libya Ordusu Resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu da bu doğrultuda aktardığı yazılı açıklamada, orduya bağlı hava unsurlarının, Sirte çevresindeki Hafter milislerine yönelik 5 hava harekatı düzenlediğini bildirmişti.

Kununu, Hafter askerlerine teslim olmaları yönünde seslenerek Sirte'nin önde gelenlerine de "şehrin savaş felaketiyle yüzleşmemesi" çağrısını tekrarladıklarını hatırlattı.

Libya ordusuna bağlı birliklere, Sirte'yi milislerden temizlemeleri yönünde talimat verildiğini aktaran Kununu, "kentte devlet otoritesini tahkim etmekten tereddüt etmeyeceklerini" belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal