Libya Ordusu: Hafter Saflarındaki Bin 600 Kadar Paralı Asker Tahliye Edildi

Libya Ordu Sözcüsü Kununu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Hafter saflarındaki Rus güvenlik şirketi Wagner'e mensup bin 600 paralı askerin, Beni Velid Havalimanı'ndan belli olmayan bir noktaya tahliye edildiğini ifade etti.

25.05.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 25.05.2020-11:52) Libya Ordusu: Hafter Saflarındaki Bin 600 Kadar Paralı Asker Tahliye Edildi

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, resmi sosyal medya hesabı tarafından yapmış olduğu yazılı açıklamada, başkent Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid Havalimanı'ndan havalanan iki askeri kargo uçağının, "başkentten kaçan Rus özel güvenlik şirketi Wagner'e mensup 1500-1600 kadar paralı askeri bilinmeyen bir noktaya tahliye ettiğini" gözlemlediklerini ifade etti.

Beni Velid şehrinin Belediye Başkanı Salim Nevir ise Libya'da yerel bir televizyona yapmış olduğu açıklamada, "Wagner unsurlarını çıkarmak için üç uçak kalktı." dedi.

Şehrin ihtiyar heyetinin, Hafter milislerine paralı askerlerin yerel saatle 15.00'e kadar ayrılmaları için süre verdiğini ifade eden Nevir, Beni Velid'e ulaşan hava savunma sistemlerinin, Terhune kentinden çekilen Wagner unsurlarının korunması için getirildiğinin altını çizdi.

Öte yandan, Libya içinde birçok sosyal medya kullanıcısı, Wagner'e bağlı paralı askerlerin, başkentin güneyindeki Terhune kentinden çekilerek Bin Velid kentine doğru hareket ederken görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde, Wagner unsurlarını taşıyan askeri ve sivil araçlara, top bataryalarının ve hava savunma sistemlerinin eşlik ettiği dikkati çekti.

Libya ordusu, Hafter'e bağlı milislerin karşısında son dönemde pek çok askeri başarıya imza attı.

Hafter milislerini 18 Mayıs'ta ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkaran Libya hükümeti, batı bölgelerindeki farklı beldeleri de milislerden arındırmaya devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal