Libya Ordusu Başkentin Güneyinde İlerleyişini Sürdürüyor

Libya Ordusu, başkent Trablus'un güneyinde bulunan Hafter milislerine karşı art arda başarılar elde ederken, stratejik Hamza Askeri Kampı ile Yermük Askeri Kampı'nın tümünü ele geçirdi.

23.05.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-17:29) Libya Ordusu Başkentin Güneyinde İlerleyişini Sürdürüyor

Libya Ordusu, başkent Trablus'un güneyinde bulunan Hafter milislerine karşı art arda başarılar elde ederken, stratejik Hamza Askeri Kampı ile Yermük Askeri Kampı'nın tümünü ele geçirdi.

Libya Ordusu Resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu’nun yazılı açıklamasında, ordunun, gayrimeşru silahlı kuvvetlerin lideri darbeci Hafter'e bağlı milisleri Trablus’un güneyinde yer alan stratejik Hamza Askeri Kampı ve Yermük Askeri Kampı'ndan arındırdıklarını kaydetti.

Libya ordusununu Hafter’e bağlı milislere karşı ilerleyişinin sürdüğünü belirten Albay Kununu, orduya bağlı teknik çalışanların darbeci Hafter milislerinin kaçmadan önce tuzakladığı birçok mayın ve el yapımı patlayıcıları temizleme çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Ordu, Hafte milislerinin karşısında son zamanlarda art arda başarı elde ediyor. Libya hükümeti, Hafter milislerini 18 Mayıs'ta ülkenin batısında yer alan stratejik Vatiyye Üssü'nden temizlemiş, üssün kontrolünü sağlamıştı. Batı bölgelerinde yer alan çeşitli beldelerde de milislere karşı operasyonlar başarılı bir şekilde sürüyor.

Hafter milislerinin Trablus’a yönelik düzenledikleri saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları Terhune şehrini kuşatan ordu, bazı silahlı grupları bu adımıyla Trablus’un güneyinde yer alan cephelerden Terhune şehrini savunmaya çekilmeye zorladı.

Ordu birlikleri dün başkent Trablus’un güneyinde yer alan Selahaddin ve El-Meşru bölgelerinde ilerleyişini sürdürürken, bölgede bulunan kritik noktaları milislerden arındırmış ve burada bulunan El-Tekbali Kampı'nı kontrol altına almıştı. Hafter milislerinin Trablus’un güneyinde yer alan cephelerden geri çekilirken, geride pek çok mayın ve el yapımı patlayıcı tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal