Libya Ordusu 15 Gün İçinde 190 Ceset Buldu

Libya’da meşru ordu, darbeci Hafter’e bağlı milislerden arındırılan bölgelerde bulunan toplu mezarlarda ve hastanelerde 5 Haziran’dan bugüne kadar 190 ceset tespit edildiğini açıkladı.

20.06.2020-16:26 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-16:25) Libya Ordusu 15 Gün İçinde 190 Ceset Buldu

Meşru hükümet tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminin sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan verilerde Hafter’e bağlı milislerden temizlenen şehirlerde tespit edilen cesetler ve toplu mezarlar verildi.

Bu verilere göre, ordu 5 Haziran’dan şu ana dek darbeci Hafter’e bağlı milislerden arındırılan Terhune şehrinde bulunan hastanede aralarında çocuk ve kadınların da yer aldığı 106 kişinin cesedine ulaştı.

Libya ordusu, ülkenin başkenti Trablus’un güneyinde yer alan Kasr Bin Gaşir bölgesinde de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 naaş tespit edildiğini açıkladı.

Hükümet güçleri, 6 Haziran’da başkentin güneyinde 14 kişinin kalıntılarını, 8 ve 11 Haziran’da ise Terhune şehri yakınlarında bulunan bir kuyu ve iki toplu mezarda 18 naaş tespit etmişti.

UMH kuvvetleri, 16 Haziran'da ise başkentin güneyinde yer alan alanlarda kim olduğu bilinmeyen naaşlar bulmuştu. Fakat bu cesetlerin sayısına ilişkin bilgi verilmemişti.

Hükümet kuvvetleri, 17 Haziran'da darbeci Hafter’e bağlı milislerin Terhune kentinde yaptığı ‘suç ve soykırımları’ gösterecek bir Birleşmiş Milletler raporunu beklediğini ifade etmişti.

Yine 17 Haziran’da Terhune şehrinde yer alan hastanede 37 kişinin naaşına ulaşılmış, aralarından kimliği tespit edilen 14 kişi yakınlarına teslim edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal