Libya Müftüsü Türkiye İçin Halkı Sokağa Döktü

Darbeci lider Hafter'e karşı Libya'ya arka çıkan Türkiye'nin bu yardımları Libya halkının sevgisiyle karşılık buldu. Bu doğrultuda Libya Müftüsü Şeyh Sadık el-Gıryani, Türkiye'nin Libya'ya yaptığı yardımlar için kendi halkına çağrıda bulundu.

09.07.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-12:20) Libya Müftüsü Türkiye İçin Halkı Sokağa Döktü

Libya Müftülüğünden aktarılan yazılı bilgiye göre; Giryani, Türkiye'nin Libya'ya olan yardımlarını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek, halka çağrıda bulundu.

Bu doğrultuda Libya halkına seslenen Giryani, "Libya hükümetinin, Türkiye'nin Libya'ya yardımı nedeniyle karşısına çıkan koalisyona yönelik duruşunu takdir etmesi gerekir." dedi.

Libya'da konuk olduğu bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Giryani, Libya içindeki sivil, toplumsal tüm unsurların, Türkiye'nin Libya ile iş birliğinin arkasında olan kalabalık gösteriler düzenlemesi ve tüm bu unsurların yapacakları yayınlarda bu beraberliğe tutkal olması gerektiği dile getirdi.

Giryani, "Trablus halkı 2-3 ay öncesine kadar neler yaşadığını, her gün başlarına füze yağdığını, sürekli korku içinde olduklarını ve bu durumdan çıkmalarına kimin yardımcı olduğunu biliyor. Bu nedenle hakkın, sahibine teslim edilmesi ve kalabalık gösteriler düzenlenmesi gerekir." diye konuştu.

"FRANSA, BAE GİBİ ÜLKELERDEN UZAK DURULMALI"
Türkiye'nin Libya ile gerçekleştirdiği iş birliğinin meşru ve hukuki olduğunun vurgusunu yapan Giryani, ülkedeki gayrimeşru müdahalenin Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerden geldiğini ve asıl kınanması gereken ülkelerin bunlar olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal