Libya Devleti Arap Birliğinin Düzenlediği Toplantıyı Kabul Etmedi

Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kablavi, Arap Birliğinin düzenlediği Libya konulu görüşmeyi, "Arap Birliği Sekreterliğinin örgütün iç tüzüğüne aykırı olarak oturum vaktini belirlemesi"sebebiyle kabul etmediklerini belirtti.

22.06.2020-08:12 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-11:09) Libya Devleti Arap Birliğinin Düzenlediği Toplantıyı Kabul Etmedi
Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Kablavi değerlendirmesinde, Kahire'nin isteği üzerine Arap Birliğinin olağanüstü toplantısını incelendiğini ve toplantıyı kabul etmediğini bildirdi.

Arap Birliği Genel Sekreterliğinin örgütün iç tüzüğüne uymayarak toplantı zamanını belirlediğini belirten Kablavi, Arap Birliğinin sistemine bağlı olunması çağrısında bulundu.

LİBYA GÖRÜŞMEYİ YARINA ERTELEDİ

Diğer taraftan, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Zeki el-Emin de bugün yapılması düşünülen Libya görüşmesinin, teknik hazırlıkların sonlanması ve kurulların katılımının sağlanması adına yarına alındığını belirtti.

Arap Birliği Genel Sekreterliği, geçtiğimiz cuma Mısır'dan, Libya'daki gelişmeleri görüşmek için olağanüstü görüşme çağrısı isteğinin geldiğini duyurmuştu.

Libya Dışişleri Bakanlığından gelen açıklamada ise Kahire yönetiminin konu olan toplantıyla alakalı Libya devletiyle görüşmediği, bu sebeple toplantının genel teamüllere aykırı olduğu belirtmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal