Libya Başbakanı Serrac, Sisi'nin Açıklamalardan Sonra Sirte-Cufra Ortak Operasyon Komutanıyla Görüştü

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, orduya bağlı Sirte-Cufra Ortak Operasyon Dairesi komutanı Tuğgeneral İbrahim Ahmed Beytülmal ile görüştü.

22.06.2020-08:23 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-08:14) Libya Başbakanı Serrac, Sisi'nin Açıklamalardan Sonra Sirte-Cufra Ortak Operasyon Komutanıyla Görüştü

Libya devletinin Facebook sayfasından gelen yazılı açıklamaya bakıldığında, Serrac ile Beytülmal, Sirte ile Cufra'da uygulanan askeri operasyonlar ve sivillerin muhafaza edilmesi için alınan önlemleri konuştu.

Müzakerede, Beytülmal'ın, Serrac'a operasyonların ilerletişi ve diğer askeri bölgelerle kurulan koordinasyon mekanizmalarla bilgi verdiği aktarıldı.

Konu olan müzakerenin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Libya'ya yönelik askeri müdahale tehdidi barındıran açıklamalarından sonra gerçekleşmesi ilgi topladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Libya sınırı etrafındaki Hava Kuvvetleri birliklerine gittiği esnada, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" ni belirtmişti.

Libya'daki kabileleri ve aşiretleri eğitip silahlandıracaklarını aktaran Sisi, "Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız. Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun." diye konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal