Lenin Heykeli İmamlar Tarafından Restore Ettirildi

Tacikistan'da 2 sene önce saldırı sonucu hasar gören Lenin heykeli imamlar tarafından restore ettirildi.

10.09.2018-12:30 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-12:25) Lenin Heykeli İmamlar Tarafından Restore Ettirildi

Orta Asya basını, Tacikistan'ın güneyindeki Müslüman din adamlarının camilerde topladıkları haftalık bağışlarla Lenin heykelini restore ettiklerini bildirid. Bolşevik devriminin önderi Vladimir Lenin'in liderliğinde kurulan Sovyetler Birliği'nde olan devletlerden Tacikistan'da da diğer Sovyet devletleri gibi 70 sene süresince ateizm yaygınlaşmıştı.

ELİ KIRILAN HEYKELE EL YAPILDI

Lenin'in Şaruz şehrinin merkezinde yer alan heykeli iki sene önce kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından devrilmişti. Radio Liberty'nin Tacikçe Servisi olan Radio Ozodi'nin aktardığına göre saldırı esnasında eli kırılan heykele tekrar el yapılırken Lenin altın rengine boyandı.

ÖNERİYİ İMAMLAR SUNDU

Şaruz Şehir Konseyi'nden Mehriniso Rajabova, heykeli restore etmek için para toplama düşüncesini imamların şehir idaresine sunduğunu söyledi ve ilave etti; "Heykeli restore ettirdiler, heykel civarındaki parkı da elden geçirdiler ve fıskiyeleri yaptırdılar."

HAFTADA 100 DOLAR BAĞIŞ

Radio Ozodi'ye açıklama yapan bir imam, restorasyonun maliyetini söylemese de her caminin haftada 100 dolar bağış aldığını ifade etti.

TARİHİ DEĞER TAŞIDIĞI GEREKÇESİYLE YIKILMAMIŞTI

11 sene sonra bağımsızlığını ilan eden ülkede çok sayıda Lenin heykeli yıkılırken, ülkenin güneyindeki en büyük Lenin heykeli olan bu heykel, tarihi değer taşıdığı sebebiyle yıkılmamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal