Lavrov: Cahil Biri Sanırım

Dokuzuncusu düzenlenen Astana toplantısı öncesinde bir basınla bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiltere ile ilgili gelen soruları cevaplandırdı.

16.03.2018-12:54 - (Son Güncelleme: 16.03.2018-17:57) Lavrov: Cahil Biri Sanırım

Türkiye-Rusya-İran Dışişleri Bakanları Kazakistan’da, Suriye konulu 9. Astana toplantısına katıldı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarifyer aldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarifyer toplantıda basının karşısına çıkarak bazı sorulara cevap verdi.

Lavrov, Suriye'deki barışı sağlamanın önemine de değindi. Lavrov ayrıca Suriye'de barışın sağlanması durumunda bunun Orta Doğu'yu da olumlu etkileyeceğini belirtti. “Gerilimi azaltma bölgeleri işlemeye devam ediyor, ancak bunlar kalıcı değil, kurulum sürecinde de buna değinilmişti. Belirlenen süre dolduğunda karadaki durum ve bu bölgelerin etrafındaki mevcut hal göz önünde bulundurularak bu anlamda ne yapılacağına karar verilecek.” diye konuştu.

"EĞİTİM EKSİKLİĞİNDEN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ"

Gazeteciler, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a dün İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson'ın, "Rusya çenesini kapatsın ve çeksin gitsin." açıklamalarını da sordu. Lavrov, Williamson'un tarihe geçmek için böyle bir açıklama yapmış olabileceğini veya eğitim eksikliğinden böyle bir cevap verdiğini açıkladı.

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal