Lahey'den 'Hariri Suikastı' İçin Hizbullah Açıklaması

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'nin öldürülmesi olayına yönelik Lahey Adalet Divanı'ndan 'Hizbullah liderliğinin karıştığına dair kanıt yok' açıklaması geldi.

18.08.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 18.08.2020-17:07) Lahey'den 'Hariri Suikastı' İçin Hizbullah Açıklaması

Uluslararası Lübnan Mahkemesi, Hariri suikastına Hizbullah liderliğinin karıştığına yönelik bir delilin görülmediğini açıkladı.

Hollanda'da BM'ye bağlı Uluslararası Lübnan Mahkemesi'nden suikate uğrayan eski Lübnan başbakanı Hariri'nin davası görüldü.

Eski başbakan Hariri 2005 yılında öldürülmüştü.

Hollanda'da BM'ye bağlı Uluslararası Lübnan Mahkemesi tarafından görülen eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin 2005'te öldürüldüğü suikastla ilgili davaya yönelik açıklamalar yapıldı.

Hariri suikastına Hizbullah liderliğinin karıştığına dair kanıt olmadığı dile getirildi.

Davada dört Hizbullah üyesi Hariri suikastının komplosunu kurmakla suçlanırken, son 15 yıldır ABD ile İsrail destekli kesimler suikastla ilgili Hizbullah ve Beşar Esad yönetimini suçlayan açıklamalar ve iddiaları kamuoyuna sunmuştu.

Kararı açıklayan Yargıç David Re, ''Mahkeme, Suriye ve Hizbullah’ın Hariri ile siyasi müttefiklerini ortadan kaldırmak için saiklerinin bulunabileceği görüşünde olmakla birlikte Hizbullah liderliğinin Hariri’nin öldürülmesine müdahil olduğuna dair kanıt yoktur ve Suriye’nin müdahil olduğuna dair de doğrudan kanıt bulunmamaktadır'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal