Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Kuzey Kore'nin Serbest Bıraktığı ABD Vatandaşları Geri Döndü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un serbest bıraktığı 3 Amerikan vatandaşı ABD'ye geri döndü. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, gece yarısı düzenlenen karşılama törenine katıldı.

10.05.2018-11:09 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-11:04) Kuzey Kore'nin Serbest Bıraktığı ABD Vatandaşları Geri Döndü

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Kuzey Korenin serbest bıraktığı Amerikalıları havalimanında karşıladı

Karşılama töreninde konuşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kim Jong-un'un Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarını serbest bırakarak, Kuzey Kore'yi gerçek dünya ile buluşturmak istediğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, dün Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kuzey Kore ziyaretinden sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne geri dönüş uçağında 3 Amerikan vatandaşını da 'yanına alındığını' duyurmuştu.

Andrew Hava Kuvvetleri Üssü’nde açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, “Onlara ev sahipliği yapmak büyük bir onur. Kim’e teşekkür etmek istiyoruz. Kim, Kuzey Kore’ye gerçek dünyayı getirmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletinde otururken, Çin’in Kuzey Kore’ye sınır kenti Yanji’ye göçen ve hotel şefi olarak görev yapan 60’lı yaşlarındaki Kim Dong-chul 2015’te gözaltına alınmıştı.

Kim, Nisan 2016’da casusluk ve hükümeti devirme suçlamalarıyla Yanji’yi 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer iki kişi de Pyongyang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne (PUST) bağlı görev yapıyordu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;