Kuzey Kore'den Trump'ın Görüşme Teklifine Yanıt: Çok İlginç Bir Öneri

Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile "silahsızlandırılmış bölgede" görüşme teklifini "çok ilginç bir öneri" olarak yorumladı

29.06.2019-12:18 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-12:15)

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan silahsızlandırılmış bölgede görüşme yapma teklifine "çok ilginç bir öneri" cevabını verdi.

Kuzey Kore'nin resmi ajansı KCNA'da çıkan habere göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile "silahsızlandırılmış bölgede" görüşme teklifini "çok ilginç bir öneri" olarak yorumladı.

Söz konusu haberde, teklifin iki lider arasında şahsi ilişkinin ilerletilmesi ve iki ülke ilişkilerinin derinleşmesi amacıyla bir fırsat olarak görülebileceği belirtildi.

Choe, henüz ABD tarafından iki liderin silahsızlandırılmış bölgede görüşme yapması için resmi bir teklif gelmediğini söylerken, bakan yardımcısının açıklamaları Kuzey Kore tarafının söz konusu görüşmeye olumlu baktığı şekilde yorumlandı.

TRUMP'DAN GÖRÜŞME TEKLİFİ 

G-20 Zirvesi doğrultusunda Japonya'ya giden ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a görüşme teklifinde bulunmuştu.

Trump, Twitter'dan G-20 Zirvesi'nde çeşitli ülke liderleriyle yaptığı görüşmelerin ardından Güney Kore'ye gideceğini açıklamıştı.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Japonya'dan beraber ayrılacaklarını duyuran Trump, "Kuzey Kore lideri bunu görüyorsa, kendisiyle sınırdaki silahsızlandırılmış bölgede buluşarak elini sıkmak ve merhaba demek istiyorum." sözlerini aktarmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal