Kuzey Kore'den ' ABD'yi ve Japonya'yı Denizin Dibine Batırırız' Tehdidi!

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler tarafından alınan son yaptırımların ardından Japonya ve ABD'ye nükleer saldırı tehdidi savurdu.

14.09.2017-13:08 - (Son Güncelleme: 14.09.2017-13:38)

Kuzey Kore, geçen Pazartesi günü 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamalarda; kömür ve maden ihracatından sonra, yakıt ithalatını karşılayan ikinci büyük ihraç kalemi olan tekstil ihracatının oy birliği ile yasaklanmasına tepki olarak, ABD ve Japonya'ya karşı nükleer saldırı tehdidinde bulundu.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın 'mini bomba' olarak adlandırılan yeni tip nükleer silah geliştirmeyi planladığı belirtildi.

Politico dergisinin adı açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, yeni tip nükleer bombalar ABD askerlerine daha fazla stratejik olanaklar tanıyacak.

Zira geleneksel nükleer silahları kullanmak birçok uluslararası anlaşmayla yasaklanırken, daha zayıf silahları kullanmak için gereken izinleri almak daha gerçekçi görünüyor.


"ABD'NİN HEDEFİ RUSYA VE KUZEY KORE'Yİ DİZGİNLEMEK"


Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre yeni nesil silahların hedefi başta Rusya ve Kuzey Kore olmak üzere muhtemel düşmanları dizginlemek.

"MUHTEMEL DÜŞMANLARIN KAPASİTELERİNİ GELİŞTİRMELERİ NEDENİYLE ABD'NIN ADIMI HAKLI"


Politico'ya açıklama yapan bir yetkili, ABD'nin olası düşmanlarının kendi nükleer kapasitesini artırmayı sürdürmesi sebebiyle Washington'ın bu adımının 'haklı' olduğunu savundu.

"OBAMA'NIN POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİLİYOR"


Politico'nun görüşlerine başvurduğu uzmanlara göre bu tür silahların geliştirilmesi, nükleer silahların geliştirilmesine karşı çıkan eski Başkan Barack Obama’nın politikalarından vazgeçilmesi anlamına geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal