Kuzey Kore'de Covid-19'da Son Durum

Kuzey Kore'de bugüne dek hiçbir coronavirüs vakası duyurulmadı. Virüs taşıma ihtimaline karşı gözetim altında tutulan kişi sayısının da 2 bin 280’den 500’e düştüğü bildirildi.

03.04.2020-10:15 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-10:44) Kuzey Kore'de Covid-19'da Son Durum

Ülkede bir hafta önce virüsten enfekte olmuş olma olasılığına karşı gözetim altında tutulan kişi sayısını 2 bin 280 dolaylarında duyuran Kuzey Kore resmi ajansı KCNA, bu sayının yaklaşık 500'e düştüğünü ifade etti.

'KARANTİNA TEDBİRLERİ KALDIRILDI'

KCNA'da, "Devlet acil hastalık kontrol komitesi liderliğinde karantina tedbirleri tam anlamıyla kaldırıldı. Ülke genelinde, mevcut karantinada olan yaklaşık 500 kişi var" denildi.

Ülke çapında Covid-19 ile mücadelede yapılanların ele alındığı bir toplantı yapıldığı kaydedilen KCNA’da, "Toplantıda, viral hastalık küresel olarak tamamen ortadan kalkıncaya kadar devlet acil hastalık kontrol sisteminin sürdürülmesi ve önleyici çalışmaların güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı" denildi.

KCNA'nın 20 Mart'ta verilen haberinde, Covid-19’un yayılmasının önüne geçebilmek adına ülke çapında tecrit edilen ve aralarında yabancıların da olduğu binlerce kişinin karantinadan çıkarıldığı duyurulmuş ve haberde, "Yeterli tıbbi izlemeyle muayeneden ve hiçbir belirti göstermediği teyit edildikten sonra 19 Mart itibarıyla 3'ü hariç tüm yabancılar karantinadan çıkarıldı" ifadeleri kullanılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal