Kuzey Kore Yeni Füze Denemesi Gerçekleştirdi

Kuzey Kore, ülkenin doğusundaki Güney Hamgyong vilayetinden Doğu Denizi'ne doğru iki füze ateşlendiğini doğruladı.

29.11.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 29.11.2019-11:06)

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) dayandırdığı habere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un da katılımıyla "süper-büyük çoklu roketatar" testinin gerçekleştirildiği duyurdu.

Haberde, Savunma Bilimi Akademisince roketatarın savaş kapasitesini denemek amaçlı test atışlarının yapıldığı belirtilerek, Kim'in sonuçlardan memnuniyet duyduğu belirtildi.

Denemenin, roketatar sisteminin askeri ve teknik üstünlüğünü, güvenilirliğini kanıtladığı işaret edilirken, Kuzey Kore Halk Ordusu, silahlı kuvvetlerin askeri ve teknik olarak güçlenmesi adına çok güçlü silah ve ekipmanların geliştirilmesinden dolayı şükranlarını dile getirdiği vurgulandı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, test atışlarındaki füzelerin yaklaşık 380 kilometrelik mesafeye ulaştığını belirterek, denemenin yarımadadaki gerginliği hafifletme çabalarına yardımcı olmayacağı aktarıldı.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı ise, Kuzey Kore'yi tansiyonu yükseltecek eylemlerden kaçınması çağrısında bulunarak, ilişkilerin diyalog ve iş birliğiyle geliştirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Bu olay, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'nde yaptığı 13. füze denemesi olarak kayıtlara geçti. Pyongyang yönetimi, son olarak 31 Ekim'de çoklu batarya kullanarak Kuzey Kore kıyılarından Doğu Denizi'ne 2 füze ateşlemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal