Kuzey Kore Yaptırımlarına Devam!

Güney Kore, Kuzey Kore'ye ilişkin bazı tek taraflı yaptırımların kaldırılması yönünde değerlendirmelerde bulunacağını belirtti.

10.10.2018-15:22 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-15:11) Kuzey Kore Yaptırımlarına Devam!

Yonhap ajansı tarafından yayınlanan habere göre, Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha, milletvekillerine karşı yaptığı açıklamalarda, 2010 senesinde Güney Kore’ye ait bir savaş gemisine ilişkin gerçekleşen saldırıdan sonra uygulamaya başlayan yaptırımların kaldırılıp kaldırılmaması hakkında tartışıldığını belirtti.

24 MAYIS TEDBİRİ

Kang, hükümetin Seul-Pyongyang ilişkilerini güçlendirmeye yardımcı olmak amacı ile sembolik bir uygulama olarak, 2010 senesinde 45 Güney Koreli denizcinin ölümüne neden olan saldırıdan sonra alınan ve "24 Mayıs Önlemi" olarak bilinen yaptırımların büyük kısmının kaldırılmasını değerlendirdiğini ifade etti.

Söz konusu durumla alakalı olan diğer devlet kurumlarıyla istişarelerde konunun araştırılmasına devam edildiğini söyleyen Kang, detaylara girmedi.

Kang, Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımları ile örtüşen çok sayıda ikili yaptırımın mevcut olduğundan, bu durumun, Kuzey Kore'ye ilişkiin tüm yaptırımların kaldırılacağı anlamını taşımadığını vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal