Kuzey Kore Kendi Koronavirüs Aşısını Üretti

Dünyanın dışa en kapalı ülkesi olan ve gerçekleştirdiği infazlarla gündemde olan Kuzey Kore'nin kendi koronavirüs aşısını ürettiği öne sürüldü.

28.01.2021-19:20 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-19:20) Kuzey Kore Kendi Koronavirüs Aşısını Üretti

Koronavirüs salgınında ülkede hiç vaka olmadığını belirten Kuzey Kore'de Kuzey Koreli hackerların Batılı devletlerden koronavirüs aşısı yapımıyla ilgili bilgileri ele geçirdiği ve kendi aşısını ürettiği öne sürüldü.

Kuzey Kore ile ilgili yeni iddia dünya gündemini sarstı.

Daily NK sitesine açıklamalarda bulunan ve adını vermeyen bir kişi Kuzey Kore'li hackerların Batılı aşı üreticilerinden bilgi aldığı ve koronavirüs aşısını ürettiği belirtildi.

Yayınlanan Habere göre Kim Il-sung Üniversitesi'ndeki Biyolojik Endüstri Araştırma Merkezi'nde halihazırda Faz 3 çalışmalarını sürdüren Kuzey Kore'de bu aşı bilgilerini çalan 'Büro 325' adlı hacker birimi, ülkenin birincil istihbarat kurumlarından Genel Keşif Bürosu altında çalışsa da doğrudan Merkez Komite'den emir alıyor. Lider Kim Jong-un'un ülke yönetiminde söz sahibi olan kız kardeşi Kim Yo-jong'un da birimin faaliyetlerini kontrol ettiği öne sürülüyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Mun Chong-hyun konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda,  'Siber saldırıların doğası gereği Kuzey Kore'nin ne tür bilgiler elde ettiğini doğrulamak zor' ifadelerini kullandı.

Aşı iddiasını ortaya atan haber kaynağı Kuzey Kore'nin aşı üretiminde başarılı olamayacağı görüşünü paylaşırken,  'Aşının nasıl üretileceğini öğrendiler ama üretim kapasiteleri yok. Ama lider Kim bağımsız şekilde aşı geliştirilmesi emri verdiğinden ortaya bir şeyler koymak zorundalar' dedi.

Kuzey Kore aşısının Faz 3 çalışmalarının başladığı iddia edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal