Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Zirvede Gerginlik Yaşanmış

Kuzey Kore lideri Kim'in geçen hafta Güney Kore lideri Moon'la birlikte sınırda bulunan Panmunjom'da yaptığı tarihi barış zirvesi esnasında çekilen ilginç bir görüntüsü olduğu ortaya çıktı

02.05.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-12:54)

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un geçen hafta Güney Kore lideri Moon Jae-in ile birlikte sınırda bulunan Panmunjom'da yaptığı tarihi barış zirvesi sırasında çekilen ilginç bir görüntüsü olduğu ortaya çıktı. Görüntülerde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore lideri Moon Jae-in ile el sıkışmak için gelen eşi Ri Sol Ju'nun önünü kesen foto muhabirini elinin tersi ile itiyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un geçen hafta Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile birlikte gerçekleştirdiği tarihi zirve sırasında hiç yayınlanmayan görüntülerin ortaya çıktığı bildirildi.

Haber kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, görüntülerde Güney Kore lideri Moon Jae-in eşi Kim Jung-sook ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un eşi Ri Sol Ju içeriye girerken bir foto muhabirinin First Lady'lerin fotoğraflarını çekmek için Moon'un önüne geçtiği görüntüleniyor.

Bu durumu fark eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise Moon ile el sıkışmak için gelen 28 yaşındaki eşine yol açmak amacıyla foto muhabirini elinin tersi ile itiyor. Fotoğrafçı ise tepkinin ardından çok hızlı bir şekilde köşeye çekiliyor.

Tarihi zirvede liderler, iki ülke arasında yapılmış olan 65 yıllık ateşkesi barış anlaşmasına çevirmek ve Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan tamamen arındırılması amacıyla birlikte çalışma sözü vermiş, Kuzey Kore ayrıca Punggye-ri nükleer tesisini kapatmayı planladığını bu zirvede duyurmuştu.

Zirvede iki ülkenin First Lady'leri de ilk defa bir araya gelmişti

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal