Kuzey Kore Güney Kore Barışı İmzalandı

Sabah erken saatlerde başlayan görüşme sonunda Kuzey ve Güney Kore arasındaki tarihi anlaşma imzalandı. Böylece yarımada nükleer silahlardan temizlenecek.

27.04.2018-12:49 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-12:49) Kuzey Kore Güney Kore Barışı İmzalandı

Kore Yarımadası'nda iki kardeş ülke tarihi imzalar attı. Bu anlaşma ile beraber nükleer programın durdurulması kararı alındı.

BARIŞ EVİNDE İMZA

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim, iki kardeş ülkeyi birbirinden ayıran sınırı çok uzun yıllar sonra geçerek Güney Kore Devlet Başkanı Moon ile barışın göstergesi olarak el sıkıştı.

Panmunjom'daki Güney Kore askerlerinin tören mangasını selamlayan Kuzey Kore lideri Kim, Barış Evi'ne geçerek ziyaretçi defterini imzaladı. Lider Kim ile Moon'un toplantısının sonrasında tarihi imzalar atıldı ve Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan temizlenmesine karar verildi.

"YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR"

Japonya sömürgesi dönemini izleyen 1950-1953 yıllarındaki Kore Savaşı'ndan değin Güney Kore toprağına ayak basan ilk Kuzey Kore lideri olan Kim, ziyaretçi defterine "Yeni bir dönem başlıyor" diye not yazdı.

GÖRÜŞMENİN BAŞLAMASI

Görüşme için yerel saatle 06.40 sularında Pyongyang'dan yola çıkan Kim Jong-un, kendisinden az önce Panmunjom'a ulaşan Moon Jae-in  ile görüşmek için iki ülke sınırının güney tarafına geçti. Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un buluşmasını olumlu bir gelişme olarak gördüğünü yönünde açıklamalar yaptı. Kore Savaşı'nda bu zamana Güney Kore toprağına ayak basan ilk Kuzey Kore lideri olma unvanı elde eden Kim, ziyaretçi defterine "Yeni bir tarih başlıyor" diye yazmasının ardından; Moon'a "Füze denemeleri sebebiyle sürekli erken uyandığınızı duydum. Bundan böyle uykunuzu bölmeyeceğime söz veriyorum" şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal