Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Çin'den İlk Tepki Geldi

Çin Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore ve Güney Kore liderleri arasında bu sabah gerçekleşen tarihi buluşma sebebi ile iki tarafı kutladıklarını açıkladı.

27.04.2018-12:41 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-12:33) Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Çin'den İlk Tepki Geldi

Çin Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore ve Güney Kore liderleri arasında bu sabah yapılan tarihi zirve sebebi ile iki tarafı kutladıklarını açıkladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, bu sabah sınır köyü Panmunjom’da bir araya geldiler. İki lider, uzun süre el sıkışarak samimi görüntüler ortaya çıkardılar. İki tarafın liderleri arasında yapılan en son görüşme 11 yıl önce gerçekleşmişti.

Kuzey Kore ve Güney Kore liderlerinin el sıkıştıklarını televizyondan izlediklerini belirten bakanlık sözcüsü Hua Chunying, ‘‘İki lideri bu tarihi adım nedeniyle alkışlıyor, gösterdikleri siyasi kararlılık ve cesaret nedeniyle kutluyoruz’’ ifadelerini kullandı. Hua, buluşmanın önemli sonuçlar getirmesini ümit ettiklerini de altını çizerek sözlerine ekledi.

Sözcü, Koreli liderlerin buluşmasını, Çinli edebiyatçı Lu Xun’den alıntı yaparak, ‘‘Aralarında musibetler geçse de kardeşler buluşunca bir gülüş tüm husumeti siler’’ sözleriyle ifade etti.

Çinli sözcü, Panmunjom’da gerçekleşen tarihi buluşmanın bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğinin vurgusunu yaparak, yarımadada uzun süreli istikrar için yeni bir yolculuk başlatmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal