Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Barışın Sembolü Dikildi

Dünyanın en gergin bölgelerinden biri olan Kore Yarımadası'nda Kuzey Kore ve Güney Kore arasında dostluk rüzgarları esmeye devam ediyor.

27.04.2018-11:21 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-11:12) Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Barışın Sembolü Dikildi

Dünyanın en gergin bölgelerinden biri olan Kore Yarımadası'nda dostluk rüzgarları esmeye devam ediyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Güney Kore'ye yaptığı ziyaret olumlu etkiler oluşmasına sebep oldu. Kuzey Kore ve Güney Kore liderleri kendi ülkelerinden getirdikleri toprağı kullanarak çam ağacı diktiler, ilk can suyunu yine kendi ülkelerinin suyundan verdiler.

Kuzey ile Güney Kore liderleri barış ağacı dikti

BARIŞIN SEMBOLÜ OLDU

65 yıllık savaş hali olan Kore davası, bugün itibarıyla çözüme kavuşmuş gibi görünüyor. Kuzey Kore ve Güney Kore arasında ilk kez bu büyüklükte bir üst düzey ziyaret gerçekleştirilirken, liderler ilk görüşmeye karşılık oldukça samimi görüntüler verdi.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında bulunan sınır hattına çam ağacı diken iki lider, ülkelerinden getirdikleri toprağı barış ağacına attı ve hemen ardından yine kendi ülkelerinden getirdikleri su ile ilk can suyunu verdi.

KUZEY İLE GÜNEYİN BULUŞMASI

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yaşanan soğuk rüzgarlar 65 yıldır devam etmekteydi. En son Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri sebebi ile Amerika Birleşik Devletleri'nin de etkisiyle savaşın eşiğine gelen Pyongyang yönetimi, son yapılan olimpiyatlarda Güney Kore'ye yönelik yaptığı iyi niyet hamleleriyle buzların çoğunu eritmişti.

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında yapılan üst düzey ziyaretler, bugün Kim Jong'un Moon Jae-in ile yaptığı görüşmeye ortam hazırladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal