Kuzey Kore ABD'ye Karşı Cephaneliğini Güçlendiriyor

Kuzey Kore'nin uzun menzilli top olduğu düşünülen yeni bir silah denemesi yaptığı açıklandı.

16.11.2018-11:31 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-11:28) Kuzey Kore ABD'ye Karşı Cephaneliğini Güçlendiriyor

Kuzey Kore'nin uzun menzilli top olduğu düşünülen yeni bir silah denemesi yaptığı açıklandı. Kuzey Kore ajansı KCNA'ya dayandırılan haberde, denemenin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un liderliğinde gerçekleştirdiği bildirildi. Kim'in denemesi yapılan "ultra modern" silahı "Kuzey Kore ordusunun çatışma kapasitesini yükseltme kapsamında kararlı bir dönüş" ifadeleriyle nitelendirdiğinin altı çizildi. Topun, Kuzey Kore liderinin babası Kim Jong-il zamanından bu yana geliştirilen yeni tür uzun menzilli silah olduğu söylendi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un 12 Haziran'da Singapur'da görüşmüş, zirvenin sonrasında iki lider Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda ortak bir anlaşmaya varmıştı. Son dönemde taraflar arasında nükleer silahsızlanmayla alakalı görüşmeler hızını kesmişken, son olarak Pyonyang yönetimi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile üst düzey bir Kuzey Koreli yetkilinin geçen hafta yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini duyurmuştu.

Kuzey Kore ay başında da "ABD ülkeye karşı yaptırımlara son vermezse nükleer cephaneliğini güçlendirmeyi amaçlayan devlet politikasını yeniden çıkarabileceği" uyarısını vermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal