Kuzey Kore, ABD İle Müzakerelerde Pompeo'nun Görevlendirilmesini İstemiyor

Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, Pyongyang ile Washington hükümetleri arasında gerçekleştirilen nükleer görüşmelerde baş müzakereci görevinden alınması talebinde bulundu.

19.04.2019-11:23 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-11:11) Kuzey Kore, ABD İle Müzakerelerde Pompeo'nun Görevlendirilmesini İstemiyor

Kuzey Kore, ABD, Pyongyang ile Washington hükğmetleri arasında düzenlenen nükleer görüşmelerde Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun baş müzakereci olarak görev yapmaması çağrısında bulundu.

'POMPEO PERVASIZÇA KONUŞUYOR'

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nın ABD işlerinden sorumlu daire başkanı Kwon Jong Gun, resmi KCNA ajansına açıklama yaparak, Pompeo'yu "vurdumduymaz ve pervasız" konuşmalar yapmakla itham etti.

Kwon, Pyongyang'ın, Pompeo'nun önderliğindeki bir diyaloğu istemeyeceğini, "ABD Dışişleri Bakanı'nın baş müzakerecilik görevini devam ettirmesi durumunda görüşmelerin bir kez daha olumsuz yönde etkileneceğini ve daha da zorlaşacağını" belirtti.

DAHA OLGUN BİRİNİ GÖREVLENDİRİN TALEBİ

Kwon Jong Gun, "ABD ile diyaloğun sürmesi halinde diyalog ortaklarının, Pompeo değil kendileriyle iletişim kurma noktasında daha olgun ve dikkatli biri olmasını talep ettiklerini' vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal