Kuzey Kore, ABD ile Görüşme Planları Olmadığını Açıkladı

Kuzey Kore’den gelen açıklamada, “düşmanca” siyasetten vazgeçmeyen ABD ile nükleer görüşmeleri sürdürme planı olmadığı ifade edildi.

04.07.2020-13:42 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-13:41) Kuzey Kore, ABD ile Görüşme Planları Olmadığını Açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un iki ülke arasında Ekim ayında görüşeceğini öne sürmesi sonrası Kuzey Kore’den konuyla ilgili açıklama yapıldı. Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui basın mensuplarına verdiği demeçte, “Geçmiş zirvede halihazırda yapılmış olan anlaşmaları dikkate almayarak Kuzey Kore’ye yönelik düşmanca politikaları sürdüren ABD ile müzakere veya anlaşma yapmak mümkün mü? Kuzey Kore-ABD ilişkilerini dikkate almadığı için ABD ile karşılıklı masaya oturmaya gerek duymuyoruz” ifadesini kullandı.

Güney Kore lideri Moon Jae-in de salı günü Avrupa Birliği liderleriyle video konferans yoluyla gerçekleştirdiği toplantıda ABD Başkanı Trump'ın seçimden önce Kuzey Kore lideri Kim Jong un'la görüşmesini umduklarını dile getirmişti.

Trump ve Kim Jong un, en son 30 Haziran 2019 tarihinde Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan silahsızlandırılmış bölgede görüşmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal