Kuzey İrlanda Yeni IRA Örgütü: Gazeteci McKee'inin Öldürülmesinin Sorumluluğunu Üstleniyoruz

Kuzey İrlanda'da Yeni IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) örgütü, gazeteci Lyra McKee'inin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi.

23.04.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-11:26) Kuzey İrlanda Yeni IRA Örgütü: Gazeteci McKee'inin Öldürülmesinin Sorumluluğunu Üstleniyoruz

The Irish News gazetesine açıklama gönderen Kuzey İrlanda'da Yeni IRA, 29 yaşındaki gazetecinin, ‘düşman tarafın yanındayken’ vurulduğunu belirtti.

Kuzey İrlanda'da Yeni IRA örgütü, gazeteci Lyra McKee'inin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi.

AİLEDEN ÖZÜR DİLENDİ

BBC Türkçe’de çıkan habere göre The Irish News gazetesine açıklamada bulunan örgüt, 29 yaşındaki gazetecinin, ‘düşman güçlerin yanındayken’ vurulduğunu belirtti. Yeni IRA; McKee'nin ailesinden ve dostlarından özür diledi.

Lyra McKee, Kuzey İrlanda'nın Londonderry şehrindeki protesto gösterilerini izlerken başından vurularak hayatını kaybetmişti. McKee öldürüldüğü esnada bir polis aracının yanında yer alıyordu.

Gösteriler esnasında polis ve göstericiler arasında çatışma meydana gelmiş; Derry Emniyeti polislere en az 50 molotof kokteyli atıldığını, maskeli ve silahlı bir şahsın da protestolar esnasında ateş açtığını belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal