Kuveyt'teki Toplantıdan Irak'a Para Yağmuru

Kuveyt'teki "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"nda Katar, Irak'ın yeniden inşa edilmesi için 1 milyar dolar, Suudi Arabistan 1,5 milyar dolar, BAE ise 500 milyon dolar değerinde fon sağlayacağını duyurdu.

14.02.2018-16:42 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-16:34) Kuveyt'teki Toplantıdan Irak'a Para Yağmuru

Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Irak'ın sıfırdan imarı projelerine destek garantisinde bulundu.

Kuveyt'te organize edilen "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"nda açıklama yapan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesinin Irak'a 1 milyar dolar değerinde bir  yatırım ve fon sağlayacağını söyledi.

Al Sani, Katar'ın Irak'ın yeniden imarı yönündeki çabalarının altyapı projeleri üzerinde yoğunlaşacağını söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ise Suudi Arabistan'ın Irak'ın yeniden imarı projeleri için 1,5 milyar dolar hibe edeceğini belirtti.

Cubeyr, "Suudi Arabistan-Irak Koordinasyon Konseyi"nin kurulmasının, ülkeler arası ilişkileri daha üst düzeye yükseltmek amacıyla ortaya konulan karşılıklı çabaların neticesi olduğunu söyledi.

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş da Irak'ın yeniden imarı sürecine ülkesinin 500 milyon dolar değerinde destek sağlayacağını belirtti.

Kuveyt'te Irak'ın yeniden imarı temasıyla dün başlayan organizasyona, 70'ten fazla bağışçı ülkeden 2 bin 300 şirket ve uluslararası kuruluş katılıyor.

Konferansa katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın yeniden imarı için Türkiye'nin 5 milyar dolar kredi imkanı sağlayacağını açıklamıştı.

Iraklı devlet adamları, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan ülkenin batı ve kuzey bölgelerinin yeniden imarı için 88,2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal