Kübalılar Yıllar Sonra İnternete Kavuşuyor

Küba hükümeti bugünden itibaren vatandaşlarına 3G ile cep telefonlarından internete bağlanabileceklerini açıkladı.

06.12.2018-18:10 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-17:59)

Küba'da daha çok internet kısıtlı bir şekilde kullanılabiliyordu. Hükümetin çalışmalarıyla internet ülke bazına yayılmaya başladı. Kübalılar yıllar sonra ülkenin her yerinden 3G erişimi ile cep telefonlarından internete bağlanabilecek.

Küba'da daha önceleri sadece belirli yerlerde 3G erişimi olduğu için halkın büyük bir çoğunluğu internet erişimine sahip değildi. Küba'da internet kullananlar, yalnızca hükümet yetkilileri, turistler ve iş adamlarıydı. Küba dolayısıyla dünyada interneti en az kullanan ülkeler arasında yer alıyor.2014 yılında ABD - Küba ilişkilerin yumuşamasına sebep olan Barack Obama ve Raul Castro görüşmesi sonrası, ülkede internet kullanımı hızlı bir şekilde artmaya başladı. 2017 yılında sabit internetin kullanılmasına izin verilmesinden sonra ev, park, halka açık yerler ve devletin açtığı internet kafelerde internet kullanımı başladı.

Küba Telekominikasyon İşleri Başkanı Tania Velazquez'in açıklamasına göre, internet hattında oluşacak ağır bir sıkışıklığın önüne geçmek için 3G internet hizmetinin Perşembe ve Cumartesi günleri arasında kademeli olarak verilmeye başlanacak.  

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal