Küba ve Nepal, Coronavirüse Karşı Tedbirleri Artırıyor

Küba'da kalan turistler coronavirüs sebebiyle otellerinden dışarı çıkamayacak. Nepal'de halka, bugünden başlamak üzere bir hafta süreyle zorunlu bir durum olmadıkça sokağa çıkmamaları söylendi.

24.03.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:07) Küba ve Nepal, Coronavirüse Karşı Tedbirleri Artırıyor

Küba'da Başbakan Manuel Marrero, tedbirler çerçevesinde ülkede kalan turistlerin otellerde karantina altına alınacağını ve Küba vatandaşlarının ülkeden çıkmalarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Marrero, geçtiğimiz hafta alınan karar gereği bugünden itibaren turistlerin ülkeye girişinin yasak olduğunu ifade ederek her gün binlerce kişinin ülkeden çıktığını fakat ülkedeki yabancı turist sayısının 32 bin 574 olduğunu bildirdi.

Turistlerin, Küba'dan ayrılma işlemlerini düzenlenene dek otellerinden dışarı çıkamayacağını kaydeden Marrero, konuyla ilgili detay vermedi.

Marrero, yurt dışından gelen Küba vatandaşlarının ülkeye girmesine hala izin verildiğini fakat bu kişilerin geldikleri günden itibaren 14 gün karantina altında kalacağının altını çizdi.

Küba'da şu ana dek 40 kişide tespit edilen Covid-19 sebebiyle bir kişi yaşamını yitirdi.

NEPAL'DE HALK, BİR HAFTA SOKAĞA ÇIKAMAYACAK

Nepal hükümeti, coronavirüsn yayılmasının önüne geçebilmek için halka, bugünden itibaren bir hafta süreyle gerekli olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarını söyledi.

Hükümet, alınan tedbirler kapsamında bir hafta süresince tüm özel ve kamu araçlarının trafiğe çıkmamaları, iş yerlerinin kapatılması, bütün yurt içi ve yurt dışı uçuşların askıya alınması kararlaştırıldı.

Nepal'de şimdiye kadar iki kişide Covid-19'a rastlandı.

Başbakan Yardımcısı Ishwar Pokharel başkanlığında 18 Mart’ta bir araya gelen Covid-19 tedbirle hususunda görevli üst düzey ekip, Avrupa ve Körfez ülkeleriyle bazı Asya ülkelerinden gelecek hem Nepal vatandaşı hem de yabancı yolcuların, 20 Mart'tan 15 Nisan'a kadar ülkeye girişlerini yasaklamıştı.

Dışişleri Bakanı Pradeep Gyawali, 22 Mart'ta yaptığı açıklamada, coronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçmek için Çin ve Hindistan hududunun 23 Mart'ta yerel saatle 10.00'dan itibaren bir hafta kapatılacağını açıklamıştı.

Nepal hükümeti, virüsün yayılmasını engellemek amacıyla 30 Nisan'a kadar okulların, üniversitelerin, sinema salonlarının, spor salonlarının, kulüplerin, yüzme havuzlarının ve müzelerin kapatılmasını kararlaştırmıştı.

Hükümet bunun dışında sosyal ve dini aktivitelerde 25'ten çok kişinin toplanmasını da yasaklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal