Kremlin Sözcüsü: ‘Ayasofya’ya Karışamayız’

Rusya’da Kremlin Sözcüsü Peskov, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine rağmen isteyen herkesin buraya girebileceği şeklindeki açıklamalardan tatmin olduklarını, meselenin Türkiye’nin iç meselesi olduğunu ve karışamayacaklarını belirtti.

14.07.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-14:03) Kremlin Sözcüsü: ‘Ayasofya’ya Karışamayız’

Ayasofya cuma günü Danıştay'ın 1934 tarihli kararı iptal etmesiyle ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yeniden cami oldu. Karara yönelik tepkiler gelmeyi sürdürürken, Rusya'da Kremlin Sözcüsü Peskov bir açıklama yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin Rusya’da konuşulmasına şu yanıtı verdi: ‘Başta Türkiye Cumhurbaşkanı olmak üzere Türk meslektaşlarımızın, Ayasofya’nın korunacağı ve buraya erişimin açık olacağı yönündeki açıklamalarını duyduk. Bunlar bizim için tatmin ediciydi.’

Peskov, Rusya’da yaşayan Ortodoksların karara yönelik tepkisinin çok duygusal olduğunu, Ayasofya’nın Ortodokslar için kutsal olduğunu kaydetti.

‘KARIŞAMAYIZ’

Peskov sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bununla beraber resmi kanallardan bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin iç meselesi olduğunu pek çok defa söyledik. Buna karışamayız ve karışmak gibi bir planımız da yok. Bizim için önemli olan bir UNESCO dünya mirası olarak Ayasofya’nın bugünkü haliyle korunması ve Türkiye’de giden herkes için erişime açık olması.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal