Kremlin: Karabağ'daki Askeri Etkinliklere Acilen Son Verilmeli

Azerbaycan ve Ermenistan'da tekrar alevlenen çatışmalarla ilgili açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Dağlık Karabağ'daki askeri çalışmalara direkt son verilmesi çağrısı yaptı.

28.09.2020-13:31 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-16:19) Kremlin: Karabağ'daki Askeri Etkinliklere Acilen Son Verilmeli

Geçen sabah cephede meydana gelen karşılıklı çatışmalarla bir defa daha sıcak çatışma haline geldi ve Güney Kafkasya'yı büyük kapsamlı bir savaşa sürükledi.

SALDIRIYA ERMENİSTAN BAŞLADI

Geçen gün sabah 06.00 sularında Ermenistan ordusunun bölgede Azerbaycan ordusunun mevzilerine karşı başlattığı askeri harekatın akabinden bölgedeki gerilim yükselirken, gün boyu meydana gelen çatışmalarda oldukça kişi hayatını kaybetti.

AZERBAYCAN TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ ALARAK HÜCUMA GEÇTİ

Sivil halkın yaşamını sürdürdüğü yerlere yönelik gerçekleştirilen saldırılar sebebiyle onlarca masum insanın yaşamını yitirmesinin ardından Azerbaycan ordusu, Türk SİHA'larını SİHA'larını devreye sokarak, işgalci Ermenileri avladı.

Pek çok Ermeni askerinin ölmesinin ardından Rusya'dan açıklama yapıldı.

KREMLİN TUTUŞTU!

Azerbaycan ve Ermenistan'da tekrar alevlenen çatışmalarla ilgili açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Dağlık Karabağ'da gerçekleştirilen askeri etkinliklere derhal son verilmesini istedi.

Basın toplantısında açıklama yapan Sözcü Peskov, 'Durumu dikkatli bir şekilde izlemeye devam ediyoruz. Askeri faaliyetlere derhal son verilmesi ve krizin çözüm sürecinin siyasi ve diplomatik zemine taşınması gerektiğini düşünüyoruz' diye konuştu.

'ŞU AN ÖNEMLİ OLAN ASKERİ FAALİYETLERE SON VERMEK'

'Şu anda önemli olan kimin haklı veya kimin suçlu olduğunu belirlemeye çalışmak değil, askeri faaliyetlere son vermek' ifadelerini kullanarak sürdüren Peskov, Rusya'nın daima dengeli bir tutumdan yana olduğunu ve bu tavrın Rusya'ya nüfuzunu ve iki ülkeyle de olan iyi münasebetlerini krizi çözüm bulmak için kullanma imkanı sağladığının altını çizdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 'Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını tanıma olasılığını değerlendiriyoruz' açıklaması sorusu yöneltildi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, şu ifadelerle yanıtladı:

'Şu anda başta çatışmanın tarafları olmak üzere tüm tarafları azami itidale, askeri metotlardan kaçınmaya ve halihazırda fiilen askeri çatışma aşamasında bulunan durumu istenmedik şekilde kötüye götürecek her türlü adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal