Kosova’da Saldırıya Uğrayan Tarihi Camide Teravih Namazı Eda Edildi

Kosova'da önceki gün kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilen Osmanlı döneminden kalma Balkanların ilk camisi olarak bilinen 564 yıllık Namazgâh Cami’nde (Kırık Camii) saldırıyı protesto için teravih namazı kılındı.

30.05.2019-16:19 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-17:51)

Kosova'nın güney bölgesindeki Prizren kentinde bulunan ve 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Kosova'yı fethettikten sonra ordusuyla ilk Cuma namazını kıldığı, üstü açık olan Namazgâh Cami´nin hutbe sütunları kimliği belirsiz kişiler tarafından saldıraya uğramıştı.

Kosova'daki Müslümanlar tarafından büyük tepki çeken saldırı ardından Kosova polisi olayla ilgili inceleme başlatmıştı. Kosova İslam Birliği de saldırıyı ‘Müslümanlara yapılan bir saldırı’ olarak kabul ettiklerini duyurmuştu. Saldırının ardından Prizren İl Müftüsü sosyal medya hesabından Müslümanları teravih namazını kılmak için tarihi Namazgah Camii'ne çağırdı.

TARİHİ CAMİDE YILLAR SONRA EZAN OKUNDU

Uzun yıllar sonra ilk kez teravih namazının kılındığı Namazgâh Camii´nde yine uzun bir zaman sonra ilk kez ezan okundu. Prizren İl Müftülüğü tarafından organize edilen geceye katılan vatandaşlar da, tarihi Namazgah halk arasında Kırık Camii olarak bilinen ibadethaneye yapılan saldırıyı kınadılar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal