Koronavirüs Hastanesinin Yöneticisi de Salgından Öldü

Çin’de koronavirüs hastalarının tedavi edildiği merkezlerden biri olan Vuchang Hastanesinin yöneticisi, virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

18.02.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-17:28)

Çin’de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) 12 Aralık'ta ilk olarak ortaya çıktığı Vuhan'da bulunan Vuchang Hastanesinin yöneticisi, salgın nedeniyle yitirilen bir diğer can oldu.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, koronavirüs salgınına yakalanmış hastaların tedavi edildiği merkezlerden biri olan hastanenin en yetkili ismi 51 yaşındaki Dr. Liu Zhiming’in tüm gayretlere karşın bu sabah yaşam savaşını kaybetti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Çin ana karasında salgından kaynaklı can kaybı sayısının bin 869 kişinin yaklaşık 3’te birinin Vuhan’da olduğunu açıkladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin Cuma günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, sağlık çalışanlarının toplam virüs vakalarının yüzde 4’ünü oluşturduğunu ifade etmişti.

Zeng, bin 716 doktor ve hemşireye hastaları tedavi ederken korona virüsü bulaştığını, bu kişilerden 6'sının ise yaşamını yitirdiğini söylenmişti.

Bugün yine bir doktorun ölmesiyle virüsten vefat eden sağlık çalışanlarının sayısı 7'ye yükselmiş oldu. Çin Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, ülke genelinden 30 binden fazla sağlık çalışanının Hubei eyaletine sevk edildiğini bildirdi.

Geçtiğimiz haftalarda salgınla alakalı erken dönemde uyarılar yaptığı için hakkında tahkikat başlatılan 34 yaşındaki Çinli doktor Li Venliang de koronavirüsü sebebiyle Vuhan’da yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal