Koronavirüs Bile Çin'in Yemek Kültürünü Etkilemiyor

Son iki haftadır Çin polisinin ülke genelinde evlere, restoranlara ve geçici pazarlara yaptığı baskınlarda yaklaşık 700 kişi vahşi hayvanları yakalamak, satmak veya yemek konusunda geçici yasakları kırdığı için tutuklandı.

17.02.2020-12:54 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-15:47) Koronavirüs Bile Çin'in Yemek Kültürünü Etkilemiyor

Sincaplar, gelincikler ve domuzlar da dahil olmak üzere yaklaşık 40.000 hayvanı kapsayan yasak, Çin'de vahşi hayvanların yenmesinin ve parçalarının tıbbi amaçlar için kullanmasının koronavirüs ile potansiyel bağlantılarına rağmen bir gecede ortadan kalkma olasılığının olmadığını gösteriyor.

Yasal olarak eşek, köpek, geyik, timsah ve diğer et satan tüccarlar Reuters'e pazarlar yeniden açılır açılmaz işe dönmeyi planladıklarını söyledi.

İnternet üzerinden bir vahşi hayvanlar dükkanı işleten ve Çin’in Özerk İç Moğolistan bölgesinde bu alanda dükkanları olan Gong Jian bu konuya ilişkin “Yasak kaldırıldıktan sonra satışa devam etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Gong, timsah ve geyik etini büyük dondurucularda sakladığını, ancak süpermarketlerin artık yumurtalarını almadığı ve dondurduktan sonra yenemedikleri için tüm bıldırcınları öldürmek zorunda kaldığını söyledi.

Bilim adamları, koronavirüsün yarasalardan insanlara Çin'de geleneksel ilaç olarak kullanılan karıncayiyenler aracılığıyla geçtiğini düşünüyordu ancak bu iddia henüz kanıtlanamadı.

İlk koronavirüs vakaları, Vuhan’daki deniz ürünleri pazarında bulunmuş kişilerde görüldü. Çin, Ocak ayında bu tür pazarları geçici olarak kapattı ve vahşi hayvanları yemenin halk sağlığı ve güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal